Начало Полезна информация ВОДЕЩ УРОЛОГ ОТ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗАЕ ПОСТА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ВОДЕЩ УРОЛОГ ОТ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗАЕ ПОСТА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

17.06.2013
ВОДЕЩ УРОЛОГ ОТ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗАЕ ПОСТА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Водещият уролог и андролог от Александровска болница - проф. д-р Чавдар Славов, дмн е назначен за заместник министър на здравеопазването в правителството на Орешарски.

Професор Славов завършва Висш медицински институт, гр. София, специалност "Урология" и магистратура по "Здравен менидмънт" в УНСС. Специализира урология, трансплантология и реконструктивна урология, организация на бъбречната трансплантация и лапароскопска хирургия в Русия, Франция, Белгия, Великобритания, САЩ. В периода 2009-2013г. ръководи Клиника по Урология на УМБАЛ "Александровска", а през 2010-2013 бе национален консултант по урология. През 2009 и 2010 г. е член на Борда на директорите на УМБАЛ "Св. Анна". През 2012 г. става член на Комисията за лечение в чужбина при Министерството на здравеопазването.

Професор Славов първи у нас разработва и въвежда реконструктивните операции на мъжката уретра с ламбо от букална лигавица (от устната кухина), с което България се нарежда сред десетте страни в света, използващи авангардни методи в уретралната хирургия. Работи успешно във всички области на Урологията и Андрологията с приоритет в реконструктивната урология, уролитиазата, вродени и възпалителните заболявания на пикочо-отделителната система, болестите на простатната жлеза, превенцията и лечението на мъжкия стерилитет и сексуалните възможности на мъжа, еректилни дисфункции и др.

Професор Славов има заслуги за разработването и въвеждането на над 10 диагностични и над 15 оперативни методики в областта на урологията.