Начало ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ Други (свиждане, паркинг, избор на екип, избор на стая)

Други (свиждане, паркинг, избор на екип, избор на стая)

Избор на стая

Общият брой болнични стаи в УМБАЛ "Александроваска" ЕАД е 229. Голям процент от тях са с ВИП условия.

Хотел, в който могат да отседнат близките

Хотел "Медик" е най-близкия хотел, където могат да останат вашите близки. Той се намира срещу Клиника по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска", ул. "Хан Пресиян" № 2.

Пощенски услуги, телефон, TV, интернет

На територията на болницата е разположен пощенски клон п.к.1431, предлагащ всички видове пощенски (вкл. телефонни) услуги. Болничните стаи са снабдени с телевизори.

Теглене на пари, карти за телефони, вестници и списания

На територията на болницата има 3 банкомата, павилиони за вестници и списания, фонокартни телефони.

Ресторанти, павилиони, кафе, магазини, търговски обекти

На територията на болницата има множество заведения за обществено хранене, павилиони за кафе и бърза закуска, а в близост - магазини за хранителни стоки, аптеки и др.

Охрана, опазване на ценности

Болницата се охранява денонощно от специализирана охрана и система за сигурност.

Посещения на роднини и познати, религиозна подкрепа

Посещения (свиждане) са разрешени всеки ден от 16.00 до 18.00 часа.
На територията на болницата е изграден параклис, който е отворен всеки ден от 11.30 до 15.30 ч.

Фактуриране на престоя

Здравноосигурените лица заплащат потребителска такса за болничен престой, съгласно Закона за здравното осигуряване. В случаите, когато лицето не е здравно осигурено, заплаща лечението по ценоразпис на болницата.

Паркинг

Съгласно "Правилник за организация на мероприятия по сигурността, охраната и пропускателния режим на територията на УМБАЛ „Александровска”, влизането и излизането с лични МПС се извършва през входа на булевард "Пенчо Славейков".

За влизането на превозното средство се събира такса, определена със заповед на изпълнителния директор, в размер на 2 лв. до 1 час и на всеки следващ час по 2 лв. Първите 30 мин. са безплатни, таксата от 2 лв. започва да се начислява от 31-та минута на престоя.

За приетите в болницата, които искат да оставят колата си на паркинга, таксата е 2.00 лв. на ден. Издаването на разрешително за паркиране става след представяне на лист "История на заболяването" в к-т №17 на администрацията, тел.: 02/9230 790.

Такси

За улеснение и сигурност на нашите пациенти, на входа на Спешно отделение и във фоайето на ІІ-ри хирургичен блок на УМБАЛ "Александровска", са монтирани две станции за поръчка на такси. Услугата по повикването е безплатна.

При необходимост „Радио СВ Такси” ООД разполага и със специализиран автомобил, приспособен за превоз на хора с увреждания в инвалидни колички с над 75% обездвиженост. Автомобилът е приспособен за електрически и сгъваеми инвалидни колички, и е снабден с механична рампа, което спестява слизането на пациента от количката.