Начало Актуално МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ОТЛИЧИ ТРИМА ЛЕКАРИ ОТ УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” С НАГРАДНИ ЗНАЦИ ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ ОТЛИЧИ ТРИМА ЛЕКАРИ ОТ УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” С НАГРАДНИ ЗНАЦИ ЗА ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА

08.04.2022

На тържествена церемония по случай Празника на научноизследователската и преподавателска дейност в Медицински университет - София и Международния ден на здравето, ръководството на учебното заведение традиционно награди заслужили преподаватели и учени от академичната общност за принос в развитието на българското медицинско, стоматологично и фармацевтично образование, наука и практика.

С почетен знак “AESCULAPIUS”, за принос в развитието на българската медицина през изминалата 2021 година, бе удостоена проф. д-р Елисавета Наумова, дмн - ръководител на катедра „Клинична имунология“ към Медицински факултет и началник на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки в УМБАЛ „Александровска”.

Почетен знак „SIGNUM LAUDIS” на лента, за особени заслуги за функционирането и развитието на МУ- София в годините на своята професионална реализация, получи доц. д-р Евгений Хаджиев, дм от катедра „Вътрешни болести“ на Медицински факултет и началник на Клиника по хематология в УМБАЛ „Александровска“.

С почетен знак „SIGNUM LAUDIS“ на кожен плакет, за особени заслуги за функционирането и развитието на МУ – София в годините на своята професионална реализация бе отличена доц. д-р Валерия Хаджийска, дм от катедра „Нуклеарна медицина, лъчелечение и медицинска онкология“ на Медицински факултет и ръководител на Клиниката по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Александровска“.

Това са най-високите отличия, които всяка година Медицински университет - София връчва на свои изявени служители за значими постижения в преподавателската, научната и експертната дейност. Сред гостите на празника бяха вицепремиерът Илияна Йотова, заместник-министри на образованието и на здравеопазването, преподаватели, учени и студенти.

Екипът на УМБАЛ „Александровска“ се гордее искрено с постиженията на проф. Елисавета Наумова, доц. Евгений Хаджиев и доц. Валерия Хаджийска - и тримата носители на множество награди за висок професионализъм и постижения в медицинската наука и преподаване, за хуманизъм и лекарска отговорност. Желаем им здраве, дух, още много лични и професионални успехи, вдъхновение и удовлетворение от постигнатото!