Начало Актуално БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА "ТОЧКА БГ" И ЦВЕТИНА ПАНАЙОТОВА /ЦИГУЛКА/ В ПОДКРЕПА НА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА "ТОЧКА БГ" И ЦВЕТИНА ПАНАЙОТОВА /ЦИГУЛКА/ В ПОДКРЕПА НА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ

09.11.2017
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА "ТОЧКА БГ" И ЦВЕТИНА ПАНАЙОТОВА /ЦИГУЛКА/ В ПОДКРЕПА НА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ

В Световния ден на музикотерапията - 15 ноември, музикантите от акустична група “Точка БГ” и Цветина Панайотова /цигулка/ ще свирят благотворително в подкрепа на терапията чрез изкуство за психично болни хора. Набраните средства ще бъдат изразходвани за закупуване на музикални инструменти, бои, блокчета за рисуване, стативи и пр. материали за часовете по музико- и арттерапия в Клиниката по психиатрия на Александровска болница.

Терапията чрез изкуство е един от най-съвременните методи за психосоциална рехабилитация, прилагани в клиниката за лечение на шизофрения, депресия, биполярно психично разстройство или страхова невроза. Като цяло тя подпомага ресурсите на човешкия организъм и активира оздравителните процеси. Повлиява благоприятно и хора, които не са с диагностицирано душевно страдание, но се намират в труден момент от живота си. Чрез преживяване на изкуството, психично болните изразяват емоциите си и асоциациите, които то събужда у тях. Това ги разтоварва от негативния емоционален стрес и провокира ценностната им система. Много изследвания показват, че творческата дейност стимулира креативното мислене на човека, а по този начин и креативното търсене на решения в трудни ситуации.

Нека подкрепим заедно каузата на "Точка БГ" и Цветина в помощ на пациентите с психични заболявания, на 15 ноември от 19.00ч в зала Тържествена на Централен военен клуб - София (бул. Цар Освободител 7)! Минимална сума за дарение - 10 лв.