Начало ПРЕСЦЕНТЪР Актуално

Актуално

УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ПОЛУЧАВА ОФТАЛМОЛОГИЧЕН АПАРАТ ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС ПО ЛИНИЯ НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“
УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ПОЛУЧАВА ОФТАЛМОЛОГИЧЕН АПАРАТ ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС ПО ЛИНИЯ НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“
08.10.2021

Днес, в присъствието на президента на РБългария Румен Радев представители на 26 лечебни заведения от страната - бенефициенти на „Българската Коледа“ подписаха договори за дарения на медицинска апаратура, закупена със средства от кампания 2020/2021. Изпълнителният директор на УМБАЛ “Александровска” д-р Атанас Атанасов подписа договор за дарение на  нов дигитален апарат за проследяване на рисково новородени деца. Широкоспектърната дигитална система за очни изображения „RetCam“ е от най-висок клас и позволява ранно и щадящо диагностициране на ретинопатии при недоносени или родени с ниско тегло деца.

47 ЛЕКАРИ ОТ УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" СА ОТЛИЧЕНИ В 11-ТО ИЗДАНИЕ НА ЛИГАТА "ЛЕКАРИТЕ, НА  КОИТО ВЯРВАМЕ"
47 ЛЕКАРИ ОТ УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" СА ОТЛИЧЕНИ В 11-ТО ИЗДАНИЕ НА ЛИГАТА "ЛЕКАРИТЕ, НА КОИТО ВЯРВАМЕ"
05.10.2021

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанас Атанасов участва в дискусия "Дългият постковид - най-голямото предизвикателство пред здравните системи" по време на 11-ото издание на лигата "Лекарите, на които вярваме", по инициатива на в. „24 часа“. На форума присъстваха здравният министър, представители от офиса на Световната здравна организация в България, на НЗОК, на НЦЗПБ, главният санитарен инспектор, ректорите на медицинските университети в страната, директори на университетски болници, представители на фармацевтичните компании, на НПО и др.

УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ИМА НОВ ФИНАНСОВ ДИРЕКТОР
УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ИМА НОВ ФИНАНСОВ ДИРЕКТОР
27.09.2021

Георги Станев е доктор по икономика и е назначен на длъжност „Заместник директор по финансово-икономическата дейност“ в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Той има завършена магистърска степен по „Икономика“ в УНСС, София (1997) и по „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Велико Търново (2005). Придобива образователна и научна степен „доктор“ от Международното висше бизнес училище, в професионално направление „Администрация и управление“ (2020).

В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ЖЕЛАЕЩИТЕ МОГАТ ДА СИ ПОСТАВЯТ БУСТЕРНА ДОЗА ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19
В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ЖЕЛАЕЩИТЕ МОГАТ ДА СИ ПОСТАВЯТ БУСТЕРНА ДОЗА ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19
24.09.2021

Ваксинационният център на болницата работи от 8 до 17ч. всеки делничен ден и е достъпен с автомобил. Предвид становище на Експертния консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката към МЗ, одобрено от Главния държавен здравен инспектор, ⚠️ бустерната доза срещу Covid-19 се допуска за следните рискови групи: ∙ имунокомпрометирани лица: ∙ лица с първични и вторични (напр. ХИВ инфекция/СПИН) имунни дефицити; ∙ лица с онкологични заболявания; ∙ трансплантирани пациенти на имуносупресивна терапия; ∙ лица на хемодиализа; ∙ пациенти на цитостатична или кортикостероидна терапия; ∙ лица в домове за възрастни хора и социални институции за настаняване от резидентен тип; ∙ медицински персонал с висок риск от заразяване; ∙ лица над 65 години; ∙ лица, които не са изградили достатъчен имунитет след ваксинация (липсващи специфични антитела или имунни клетки срещу коронавируса) един месец след завършен ваксинационен цикъл.

В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” Е ОБОСОБЕНА COVID ЗОНА
В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” Е ОБОСОБЕНА COVID ЗОНА
20.09.2021

В COVID зоната пациенти с леко и средно-тежко протичане на вируса имат възможност да се прегледат и изследват безплатно. Кабинетът е локализиран на партера на Клиниката по кожни и венерически болести на болницата. Обслужват го лекар и мед. сестра, всеки делничен ден от 8.00 до 16.30 часа. Телефон за връзка 02 / 9230448. В COVID зоната се прави преглед за съмнение за коронавирусна инфекция само на здравноосигурени лица. Извършва се и лечение на пациенти с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването.

СТАРТИРА ОЗДРАВИТЕЛНИЯ ПЛАН ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“. ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕСТРУКТУРИРАНИ, ИМАТ И НОВИ НАЧАЛНИЦИ.
СТАРТИРА ОЗДРАВИТЕЛНИЯ ПЛАН ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“. ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕСТРУКТУРИРАНИ, ИМАТ И НОВИ НАЧАЛНИЦИ.
17.09.2021

С решение на Съвета на директорите от 14.09.2021г. в болницата стартираха структурни промени като част от програмата за стабилизиране на търговското дружество и извеждането му от тежкото финансово състояние в резултат на предишното му управление. Съгласно тях: ➡️ Поради сходни и дублиращи се дейности, Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лечение са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение с временно изпълняващ длъжността „Началник на клиниката“ - проф.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕДКИТЕ БОЛЕСТИ – 29 ФЕВРУАРИ
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕДКИТЕ БОЛЕСТИ – 29 ФЕВРУАРИ
24.02.2021

По случай Световния ден на редките болести (официално честван на 29.02), на 25.02 от 11.00 ч., в аудиторията на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ «Александровска», ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени: o новите терапевтични възможности за хората с наследствени метаболитни и неврологични заболявания и муковисцидоза; o 5-годишния опит и достижения на експертните центрове по редки болести в УМБАЛ „Александровска“ o проблемите, свързани с липсата на медикаменти и недофинансирането на редките болести в България и др.

В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" РАБОТИ КАБИНЕТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19
В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" РАБОТИ КАБИНЕТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19
19.02.2021

Кабинетът за ваксинация срещу Covid-19 в УМБАЛ "Александровска" се намира във фургон на входа на болницата (откъм ул. "Пенчо Славейков"), преди бариерата. ВСИЧКИ, които желаят да се ваксинират, могат да го направят от 08.30 ч. до 17.00 ч., включително и през почивните дни. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането се извършва с ваксината на AstraZeneca! От понеделник ваксинационните кабинети ще се увеличат на шест. В болницата е създадена организация с т.