Начало ПРЕСЦЕНТЪР Актуално

Актуално

БЕЗПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ГЛАУКОМА В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
БЕЗПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ГЛАУКОМА В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
02.03.2022

По повод Световната седмица за превенция на глаукомата, от 7 до 14 март 2022 г., в Очните кабинети на ДКЦ ,,Александровска” (вход откъм бул. „Пенчо Славейков”, до бариерите), в делничните дни от 14.00 до 17.00ч., ще се провеждат безплатни консултативни прегледи за глаукома. Направление по здравна каса не се изисква. Записване на тел.: 02/9230 415, всеки делничен ден от 9.00 до 13.30ч. След две поредни години на ограничения, свързани с КОВИД пандемията, много пациенти с глаукома нямаха възможност да се изследват и проследяват.

УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ-МЕДИЦИ
УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ-МЕДИЦИ
02.03.2022

В навечерието на 144-годишнината от Освобождението на България, изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанас Атанасов присъства на церемония по полагане на венци пред Докторския паметник в София, издигнат в чест на героите-медици, загинали в Руско-турската Освободителна война. Поклонението се организира всяка година от Български Червен кръст в памет на лекари, милосърдни сестри, самарянки и санитари, загинали за свободата на родината ни.

ЗАПОВЕД ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕ ПО ПЛАСТИЧНО – ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА И ЕСТЕТИЧНА ХИРУРГИЯ“
ЗАПОВЕД ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕ ПО ПЛАСТИЧНО – ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА И ЕСТЕТИЧНА ХИРУРГИЯ“
24.02.2022

З А П О В Е Д № ЗЧР-465#1/22.01.2022г. На основание чл.69, ал.2, т.1 от Закона за лечебните заведения и чл.96 от КТ, във връзка с чл.17, ал.3 от Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на УМБАЛ „Александровска” ЕАД и чл.23 от Вътрешни правила за управление на човешките ресурси Н А Р Е Ж Д А М: 1. Прекратявам обявения със Заповед № ЗЧР-465/10.11.2021г. конкурс за заемане на длъжността „Началник на отделение по пластично-възстановителна и естетична хирургия“ в Клиника по обща хирургия, поради неизпълнение на разпоредбите на чл.

УМБАЛ «АЛЕКСАНДРОВСКА» ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „НАЧАЛНИК НА КЛИНИКА ПО ПЕДИАТРИЯ”
УМБАЛ «АЛЕКСАНДРОВСКА» ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „НАЧАЛНИК НА КЛИНИКА ПО ПЕДИАТРИЯ”
09.02.2022

З А П О В Е Д № ЗЧР –102 гр. София, 08.02.2022 год. На основание чл. 90 и чл. 91 от Кодекса на труда, чл.68, ал.7, във връзка с чл.57, чл.58 и чл.69, ал.2 от Закона за лечебните заведения, О Б Я В Я В А М КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА: „НАЧАЛНИК НА КЛИНИКА ПО ПЕДИАТРИЯ” I. НАЧАЛНИК НА КЛИНИКА Изисквания за заемане на длъжността: • образование: висше-магистър по медицина, лекар – хабилитирано лице с призната медицинска специалност, съответстваща на профила на клиниката; • членство в БЛС.

РЪКОВОДСТВОТО НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ОТЧЕТЕ  ШЕСТ МЕСЕЧНИЯ ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕ
РЪКОВОДСТВОТО НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ОТЧЕТЕ ШЕСТ МЕСЕЧНИЯ ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕ
01.02.2022

Днес, на пресконференция в лечебното заведение, настоящото ръководство на УМБАЛ «Александровска» обяви резултатите от началото на своето управление през м. юли 2021 година. Д-р Атанас Атанасов и заместниците му поеха мениджмънта на най-голямата и най-старата университетска болница в страната в условията на извънредна епидемична обстановка, след преминали няколко епидемични вълни от COVID-19 и потенциална заплаха от нова вълна през есента и зимата.

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ЗАЧИСЛЯВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ЗАЧИСЛЯВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
14.01.2022

Във връзка със заповед на Изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД (ЗЧР-512/01.12.2021г.) за обявяване на конкурс за длъжността „лекар-специализант“ за специализация по реда на чл.11, ал.1 от Наредба № 1/22.01.2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването и протокол от работата на комисията (№ЗЧР 5//05.01.2022г) по проверка на съответствието на подадените документи, обявяваме списък на допуснатите до конкурса кандидати по специалности, както следва:  КЛИНИЧНА АЛЕРГОЛОГИЯ: Траяна Димитрова Събева  Ферхат Юсуфов Максудов Петър Петров Ибришимов  Естела Иванова Калинина  Михаела Милчева Михайлова  Цветелина Тодорова Вълова  Филип Пламенов Диков  ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ: Венцеслав Георгиев Йорданов  Иван Валентинов Черкезов  Свилен Денимиров Донев Севелина Ивова Славчева  Естела Иванова Калинина  Ралица Василева Брайкова  Самуил Венциславов Първанов  Димитър Атанасов Дуковски  Ивета Петрова Петрова  КАРДИОЛОГИЯ: Калоян Асенов Дянков  Иван Андреанов Андреев  Наташа Стоилкова  КЛИНИЧНА МИКРОБИОЛОГИЯ: Виктория Данаилова Пенчева  ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА: Джулия Даниел Димова  Даниел Димитров Стоянов  Богомил Гочев Новаков Диана Тихомирова Димитрова  Димитър Иванов Аврамов  Глория Светославова Александрова  Десислава Венциславова Костова  Георги Анри Миленов  Славея Събева Хаджиева  Христо Христов Хаджиев  НЕРВНИ БОЛЕСТИ: Теодор Антониев Ангелов  Виолина Николаева Начева  Явор Людмилов Фичев  Вивиан Олегова Цветкова  Естела Иванова Калинина  НУКЛЕАРНА МЕДИЦИНА: Явор Валентинов Граматиков  ОБЩА И КЛИНИЧНА ПАТОЛОГИЯ: Димитринка Лазарова Кисова .

ДОЦ. Д-Р ВЕНЦИСЛАВА ПЕНЧЕВА ОТ ДНЕС Е ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
ДОЦ. Д-Р ВЕНЦИСЛАВА ПЕНЧЕВА ОТ ДНЕС Е ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
06.01.2022

Тя заема мястото на д-р Петър Грибнев, който в края на миналата година бе назначен за зам.- министър на здравеопазването. Доц. Венцислава Пенчева е специалист по „Вътрешни болести” (2008) и по „Пневмология и фтизиатрия” (2012) и е част от екипа на Отделението по белодробни болести в Клиниката по пропедевтика на Александровска болница. От м. ноември 2020г. е ръководител на катедра „Пропедевтика на вътрешните болести“ към Медицински университет - София.