Начало Актуално КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ

23.12.2021
КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ

Уважаеми колеги,

Остават броени дни до най-чаканите и светли празници - Рождество Христово и Нова година, които са свързани с мигове на радост, обич, споделяне, топлина и семеен уют, но също така, това е и време за размисъл, за равносметка от отминалата и планове за предстоящата година.

2021 година беше трудна в условия на пандемия, която безмилостно рефлектира върху живота на всички ни. „Александровска“ отново бе в епицентъра на битката с Covid-19. Много от нас изгубиха близки и приятели, изгубихме колеги… За всички ни годината бе изпълнена с предизвикателства, промени, нагласи, работа, срещи с различни хора, уроци и много, много емоции с различен нюанс… Преди да отправя своите благопожелания, бих искал да изкажа огромна благодарност и респект към всеки един от вас за високия професионализъм, за готовността да приемете всяко предизвикателство и да работите в екстремни условия спрямо ситуацията, проявявайки сила на духа, всеотдайност, дисциплина и отговорност.

Нека в нощта на Рождество Христово осмислим важността на това, че сме част от едно цяло – от семейството, от работата, от града, от страната в която живеем. Нека не ни напускат вярата и надеждата, че ще преодолеем всички трудности, които срещаме по пътя си, защото Александровска болница е кауза, заради която си струва. Като хора, посветени и отдадени на човешкото здраве, нашите пациенти са част от дните и нощите ни, от нашата година. Те ни се доверяват и така заедно преживяваме общи моменти – на болка и страдание, на надежда и доверие, на решимост и себеотдаване, на толкова мили и искрени думи на признателност. Благодарим!

Нека благодарим на всички близки и приятели за подкрепата, за доверието и обичта. Да поздравим и тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост. Следвайки хода на времето, се изправяме на прага на Новата година по-силни, по-мъдри и по-добри, изпълнени с нови надежди и нови очаквания. Нека я посрещнем с вяра в доброто, вяра в себе си и в бъдещето, и да помним, че доброто ражда добро.

Светло и благословено Рождество Христово!
Здрава, мирна и благодатна да е Новата 2022-ра година!

Д-р Атанас Атанасов
Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска”