Начало Актуално IN MEMORIAM: НАПУСНА НИ Д-Р АНКА БИСТРИАН

IN MEMORIAM: НАПУСНА НИ Д-Р АНКА БИСТРИАН

05.08.2019
IN MEMORIAM: НАПУСНА НИ Д-Р АНКА БИСТРИАН

След тежко боледуване, на 44-годишна възраст, почина д-р Анка Бистриан – специалист в Клиниката по детско-юношеска психиатрия „Св. Никола“ на УМБАЛ „Александровска“.

Д-р Бистириан бе отдадена до последния момент на работата си, съвестен и отговорен лекар, дълбоко уважаван човек и преподавател, с висок авторитет и обществен морал. Ще я запомним с нейната одухотвореност, ерудираност, позитивизъм и трудолюбие!

Д-р Анка Бистриан бе детски психиатър с експертиза в областта на детското психично здраве. Професионалните ѝ интереси бяха насочени към много ранното детско развитие, процеса на привързаност и оформянето на идентитета и личността, и към ранната диагностика на невроразвитийните разстройства.

Завършва медицина в Медицински университет, гр. Плевен през 2001г. В продължение на 6 години работи като лекар в Държавна психиатрична болница, където придобива специалност психиатрия. През 2007г. се присъединява към екипа на Клиниката по детска психиатрия "Св. Никола" на УМБАЛ Александровска и 2011г. придобива специалност детска психиатрия. Участва в международни специализирани обучения и семинари, организирани от европейската (ESCAP) и световната (IACAPAP) асоциации по детско-юношеска психиатрия и свързаните професии в Истамбул, Венеция, Вилнюс, Париж.

От 2015г. се включва в обучението на студентите по медицина като асистент към Катедрата по психиатрия и медицинска психология на Медицински университет - София. От 2018г. е председател на Българската асоциация по детско-юношеска психиатрия и свързаните професии.

Поклонението ще се състои в сряда – 7 август, от 14.00 часа, в църквата „Успение Богородично“ /на пл. Ручей/.

Поклон пред светлата й памет!