Начало Актуално КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ПРОФ. БОРИС БОГОВ

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ПРОФ. БОРИС БОГОВ

23.12.2020
КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ПРОФ. БОРИС БОГОВ

Скъпи колеги!

Броени дни остават до края на една изключително трудна година, в която бяха предизвикани нашите опит и квалификация, способността ни да се справяме с необичайни ситуации, далеч надхвърлящи всичко преживяно и научено. Сериозно предизвикана беше и болницата ни – преминала през не една и две епидемии, войни и кризи. Но на най-тежко изпитание бяха поставени човечността, добротата, емпатията и готовността ни за подкрепа един към друг.

Пандемията върна фокуса на вниманието на хората – не само в България, но и по света към лекарите, сестрите, санитарите, към всички които се грижат за човешкото здраве и ни превърна в герои, от които се очаква да намерят отговори, там където още никой няма и да помогнат в невъзможни ситуации. От самото начало на кризата до сега Александровска болница - независимо от трудностите - застана на първа линия да помага на всички, които имат нужда от грижи и лечение.

Затова в тези светли дни, в които неизменно правим равносметка, искам най-много от всичко да кажа „БЛАГОДАРЯ!“ - за усилията на всеки един от Вас, които направихте възможно това:

 • Всички, които доброволно и въпреки притесненията и рисковете бяха и са част от Ковид отделенията на болницата;
 • Екипът на Спешно отделение, който неизменно защитава първата линия на болницата;
 • Колегите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, които лекуваха пациентите с Covid през всички месеци на пандемията и едновременно с това не позволиха да бъде възпрепятствана дейността на останалите клиники;
 • Екипите на всички клиники на болницата, които продължиха да се грижат за пациентите, независимо от епидемията;
 • Администрацията, която незабележимо, но упорито полага усилия да бъде осигурена стабилността на дейността на болницата.

  Благодаря Ви за безсънните нощи, за всеки час, който инвестирате в болницата, често пренебрегвайки близките си!

  Поклон за това, че въпреки рисковете и проблемите в тази трудна година не забравихте, че пациентите са на първо място и когато идват при нас с болестта на телата си, те се надяват да помогнем и на притеснените им души – лечение, изключително ценно в дни на пандемия.

  Бъдете живи и здрави, щастливи и изпълнени с удовлетворение от постигнатото!

  Светли празнични дни!

  С дълбоко уважение,

  Проф. Борис Богов
  Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД