Начало Актуално БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕДРО ПОДПОМОГНА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ В БИТКАТА С COVID-19

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕДРО ПОДПОМОГНА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ В БИТКАТА С COVID-19

07.08.2020
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕДРО ПОДПОМОГНА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ В БИТКАТА С COVID-19

Със средства, набрани от Националната благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19“, БЧК осигури на болницата система за real-time PCR – Quant Studio 6 Flesh, 15 устройства за дистанционен мониторинг (от разстояние) на основните витални показатели като температура, сърдечен ритъм и дихателна честота, разполагащи със софтуер за ранна нотификация при влошаване на състоянието на пациента и 15 монитора за наблюдение на пациенти под интензивни грижи в реанимационните звена на лечебното заведение. 

Дарението бе прието от директора на УМБАЛ „Александровска“ доц. Димитър Буланов и проф. Анастасия Михайлова, ръководител направление „Лабораторна клинична имунология“. То е съобразено с препоръките на Министерството на здравеопазването за обезпечаване на част от нуждите на болничните заведения за подпомагане ограничаването, разпространението и лечението на COVID-19.

Представителят на БЧК г-н Любомир Каракановски използва случая да поздрави доц. Буланов за куража, човеколюбието и истинския професионализъм, които екипът на болницата проявява от самото начало на пандемията, както и за примера, който даде самият директор като доброволец на първа линия в борбата с COVID-19, в новосформираното инфекциозно отделение на болницата.

От своя страна доц. Буланов благодари сърдечно за поредния хуманен жест на ръководството на БЧК към „Александровска“ и изрази надежда, че двете институции ще продължат и в бъдеще да си партнират успешно в начинанията, свързани с опазване и укрепване здравето на гражданите, и в успешното развитие на медицината в България.