Начало Актуално ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ Е НОВИЯТ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ Е НОВИЯТ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

24.07.2020
ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ Е НОВИЯТ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов е новият здравен министър на мястото на Кирил Ананиев, който става финансов министър.

Проф. Костадин Ангелов е магистър по медицина, и магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, Медицински университет – София. Има още магистратура по финанси от УНСС. Специалист е по „Хирургия”, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Кариерата си започва през 2004 г. в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна". От 2006 г. и към момента е хирург в Клиниката по хирургия, УМБАЛ „Александровска” – София. Проф. Ангелов е член на Управителния съвет на Асоциацията на университетските болници за активно лечение в Република България, член на Факултетния съвет на Медицински факултет, МУ-София, член на Академичния съвет на Медицински университет – София, където е и преподавател. Съветник е в Комисията по здравеопазване към Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването. Владее английски и руски език и ползва работно френски език.

Екипът на УМБАЛ "Александровска" адмирира с респект признанието и новото начало за проф. Ангелов, и му желае здраве, лично щастие, много успехи, воля и енергия за управлението и просперитета на българското здравеопазване, ползотворна работа и успешно преодоляване на предизвикателствата, пред които е изправена здравната система в България!