Начало Актуално ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА PCR ДИАГНОСТИКА ЗА COVID-19 В УМБАЛ “АЛЕКСАНДРОВСКА“ ИЗДАВА СЕРТИФИКАТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА PCR ДИАГНОСТИКА ЗА COVID-19 В УМБАЛ “АЛЕКСАНДРОВСКА“ ИЗДАВА СЕРТИФИКАТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

14.07.2020
ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА PCR ДИАГНОСТИКА ЗА COVID-19 В УМБАЛ “АЛЕКСАНДРОВСКА“ ИЗДАВА СЕРТИФИКАТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

УМБАЛ „Александровска“ е вписана в заповедта на Министъра на здравеопазването (РД-01-336/12.06.2020 г.) за осъществяване на лабораторна диагностика на COVID-19 по метода Real Time PCR. Считано от 14.07.2020г. лабораторията издава документ на английски език с резултатите от PCR-теста, който да послужи на гражданите пред чуждите власти при преминаване на граничните пуктове. Цената на PCR-теста е 110 лв. Документът на английски език се издава без допълнително заплащане за превод. С цел по-лесно и по-бързо регистриране на изследваните е желателно те да попълват предварително приложения формуляр на латиница и да го представят при пробовземането.

Проба за PCR-теста се взема в Спешното отделение на УМБАЛ  "Александровска" от 8.30 до 15.30ч. всеки ден, без неделя. Предварително записване не е необходимо. Готовите резултати се получават на следващия ден. Не съществуват ограничения по отношение на предходна консумация на храни и напитки.

PatientENG.pdf