Начало Актуално ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

17.04.2020
ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ПРОФ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

Скъпи колеги,

Наближава Възкресение Христово – най-голямото чудо след нашето сътворение. Тази година празникът ще е различен, още по-необикновен и паметен, в условията на пандемия.

Сложната ситуация, в която се намираме е предизвикателство за цялото човечество. Сигурен съм, че сме подложени на това изпитание, за да започнем да виждаме ясно отново. Да зърнем собствения си образ. За това как живеем, как се отнасяме към нашия дом - Земята, как се отнасяме с хората около нас…, отношението ни към природата, към самите нас и помежду ни... Пандемията ще отмине и ще остане като зловещ спомен в съзнанието ни. Спомен, който винаги ще ни отрезвява, когато се самозабравим.

Ваксината срещу всяко зло живее в нас. Тя е животоспасяваща и дава непобедим имунитет - на душата и тялото. Ваксината се казва ЛЮБОВ! Нека не търсим причини за разединение, а да се борим за всяка причина, която би ни дала единство и сила да си помагаме!

„Животът никога не става непоносим заради обстоятелствата, а само от липсата на смисъл и цел“, казва австрийският невролог и психиатър Виктор Франкъл. Това е формулата на успеха!

Смисълът на всичко, за което ние сме призвани да се борим и да съхраняваме, е животът! Възкресение Христово е триумфът на живота над смъртта! Затова съм убеден, че скоро ще помним пандемията само като лош сън. А Великден завинаги ще остане денят, в който възкръсналият Христос връща на хората надеждата и вярата в доброто, в любовта и в силата да преодоляваме и най-страшните изпитания.

В моите очи вие, скъпи колеги, сте спасителите на човечеството днес. Вие сте ангелите Христови. Неговата армия. А ангелите са обречени да сломят демоните. Затова не се страхувайте да влизате в битка с мрака - вие ще озарите тъмнината със светлина!

БЛАГОДАРЯ на всеки един от вас, както и на доброволците - за саможертвата, всеотдайността и енергията, която влагате в борбата с Covid-19. Продължавайте да следвате призванието си, въпреки предизвикателствата, които се изправят всеки ден пред нас и пред нашата болница!

Пожелавам на вас и вашите семейства здраве и дръзновение! Да, ще посрещнем Великден в условия на изолация, но ще съумеем да почувстваме мира, радостта и благодатта, които празникът носи!
Светло и благословено Възкресение Христово!

Проф. д-р Костадин Ангелов, дм
Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“