Начало Актуално ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ Е УДОСТОЕН С ПРИЗ "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2018" НА СК НА БЛС

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ Е УДОСТОЕН С ПРИЗ "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2018" НА СК НА БЛС

12.10.2018
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ Е УДОСТОЕН С ПРИЗ "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2018" НА СК НА БЛС

Доц. Костадин Ангелов бе отличен в категорията "Мениджмънт медицински дейности“ по време на официалната церемония по връчването на Първите годишни награди "Лекар на годината 2018" на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Наградата му бе връчена от зам-. кмета по здравеопазване на Столична община инж. Дончо Барбалов.

Отличията се раздават за първи път по повод Деня на българския лекар, който отбелязваме на празника на Св. Иван Рилски Чудотворец. Наградите са признание за водещите специалисти от София, благодарение на които се развиват медицината и академичността, както в София, така и в цяла България.

В словото си доц. Ангелов изтъкна, че за него е голяма чест да получи тази награда, но не я приема лично, защото заслуга имат всички 1600 човека, които работят в болницата. Той благодари на всички тях и на екипа, с който работи повече от пет години. Доц. Ангелов допълни, че трудът на всеки един от лечебното заведение изпълва със съдържание тази награда и допринася болницата да бъде това, което е“.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам. -председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, зам.- министъра по здравеопазване г-н Бойко Пенков, народни представители, мениджъри на лечебни заведения, НПО и медии.