Начало Пресцентър Актуално

Актуално

ВИЗИТА НА ЕВРОКОМИСАР ВИТЯНИС АНДРЮКАЙТИС В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
ВИЗИТА НА ЕВРОКОМИСАР ВИТЯНИС АНДРЮКАЙТИС В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
07.03.2018

На 8 март (четвъртък) в 13.45ч. европейският комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис ще посети УМБАЛ „Александровска“. Това се случва в рамките на официалната му визита в България за среща с координаторите на Европейските референтни мрежи. От 2016г. в Александровска болница работят три експретни центъра за диагностика и лечение на редки болести: в областта на неврологията, на имунологията и на нефрологията.

УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА БОРБА С ГЛАУКОМАТА
УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА БОРБА С ГЛАУКОМАТА
06.03.2018

По повод Световната седмица за превенция на глаукомата, от 12 до 18 март 2018г., в Глаукомния кабинет на IV-я етаж на Клиниката по очни болести на УМБАЛ ,,Александровска”, от 14 до 18ч., ще се провеждат безплатни консултативни прегледи за глаукома, без направление по здравна каса. Записване на тел.: 02/9230 415, всеки делничен ден от 8.30 до 13.30ч. На 13.03.2018г., от 14.00 до 15.30ч., в аудитория „Янко Добрев“ на II-ри хирургичен блок на „Александровска“, специалистите на клиниката ще изнесат лекция с мултимедийна презентация за пациенти на тема „Глаукома – превенция и поведение“.

УМБАЛ “АЛЕКСАНДРОВСКА" ПОЛУЧИ АКРЕДИТАЦИОННА ОЦЕНКА “ОТЛИЧЕН” ЗА СРОК ОТ ПЕТ ГОДИНИ
УМБАЛ “АЛЕКСАНДРОВСКА" ПОЛУЧИ АКРЕДИТАЦИОННА ОЦЕНКА “ОТЛИЧЕН” ЗА СРОК ОТ ПЕТ ГОДИНИ
02.03.2018

Със заповед №РД-17-50/1.03.2018г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на основание Закона за лечебните заведения и Наредба №18 от 2005 г. за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения, и решение на Акредитационния съвет (протокол №1/25.01.2018г.), УМБАЛ “Александровска” ЕАД с прилежащите й структури получава акредитационна оценка “отлична” за цялостна медицинска дейност за срок от пет години.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕДКИТЕ БОЛЕСТИ – 29 ФЕВРУАРИ
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕДКИТЕ БОЛЕСТИ – 29 ФЕВРУАРИ
27.02.2018

По повод Световния ден на редките болести – 29 февруари, на 28.02 от 11.30ч., в аудиторията на Клиниката по нервни болести ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат дискутирани достиженията, както и проблемите, свързани с функционирането на експертните центрове, липсата на медикаменти и недофинансирането на редките болести в България. Да изразят становища сме поканили представители на НС, МЗ, НЗОК, НЦОЗА, на асоциации, свързани с редките болести, експерти и пациентски организации.

БЕЗПЛАТНИ КАРДИОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ПРЕЗ МАРТ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
БЕЗПЛАТНИ КАРДИОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ПРЕЗ МАРТ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
26.02.2018

Специалистите от кардиологичната клиника на УМБАЛ «Александровска» обявяват м. март за месец на сърдечното здраве. В периода 1.03 – 31.03.2018г. те ще консултират безплатно хора с гръдна болка или други оплаквания в сърдечната област. Прегледите ще се извършват в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”), всеки делничен ден от 16 до 19.00ч. Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339.

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ
КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ
23.12.2017

Уважаеми колеги, Отново дойде време да събудим Коледния дух в сърцата си и с трепет да посрещнем Рождество Христово – един от най-значимите празници в християнския календар, които изпълват дните ни със смисъл и надежда! Всяка година по това време всеки от нас прави равносметка на отминалата година и чертае планове за бъдещето. Изпращаме още една динамична и изпълнена с предизвикателства, но успешна 2017 година. Нека я оставим след себе си с благодарност за уроците от преживяното! Нека си спомним всички добри дела и да си пожелаем да ги умножим през следващата година! Нека през 2018 година не повтаряме грешките, да изпълним със смисъл отношенията си с другите и да продължаваме да бъдем от хората, които доказват, че на света има добро!  В днешно време думата “обединени”, е почти напълно изчезнала от ценностите ни.

КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е ЧАСТ ОТ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е ЧАСТ ОТ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
07.12.2017

Днес, в присъствието на ректора на МУ - София, експерти от страната, колеги, партньори и спонсори, в УМБАЛ „Александровска“ бе официално открита Клиниката по лицево-челюстна хирургия. Събитието е свързано с честването на „77 ГОДИНИ ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В БЪЛГАРИЯ“. В словото си, началникът на клиниката проф. Радомир Угринов отбеляза, че началото на специалността датира от 1940г., когато е създадена първата Клиника по лицево-челюстна хирургия в България във Втора хирургия на Александровска болница.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА  КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
06.12.2017

Клиниката по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ „Александровска“ ще бъде официално открита на 7.12 (четвъртък) от 13.00ч. Събитието е по повод честването на „77 ГОДИНИ ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В БЪЛГАРИЯ“. На откриването ще присъстват представители от Министерство на здравеопазването, НЗОК, Ректората на МУ - София, експерти от страната, колеги, партньори и спонсори. Първата Клиника по лицево-челюстна хирургия в България е създадена през 1940г.