Начало Актуално ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

16.11.2020
ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

Уважаеми пациенти, поради наложителното разкриване на допълнителни легла за лечение на Covid-19 в УМБАЛ „Александровска“, клиниките локализирани във II-ри Хирургичен блок временно се пребазират в клиники със сродна на тяхната дейност по следния начин:

Клиника по кардиология се премества в Отделението по кардиология на Клиника по пропедевтика на вътрешните болести, (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1)

Клиника по хирургия се премества в Клиника по обща и чернодробно-панкреатична хирургия (при бариерата на болницата, 2 етаж над Спешно отделение)

Клиниката по нефрология и трансплантация се премества в Клиника по нефрология (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1), като приемът на пациенти се осъществява през отделен (самостоятелен) вход

Клиника по лицево-челюстна хирургия се премества в Клиника по урология (при бариерата на болницата, 3 етаж над Спешно отделение)

Клиника по очни болести запазва диагностично-консултативните си кабинети по места, оперативната дейност е изнесена в друга болница.

Взети са всички необходими противоепидемични мерки и е създадена организация да се предотврати смесване на потоците.

Контактната информация с телефоните на клиниките остава същата. Екипите на преместените клиники ще продължат да изпълняват в пълен обем специфичните си дейности и процедури, а пациентите могат да разчитат на същото внимание и грижа, както досега.

Извиняваме се неудобството и благодарим за проявеното разбиране!