Начало Актуално ПРОФ. ГЕОРГИ ТОДОРОВ ОСТАВА НАЧЕЛО НА КЛИНИКАТА ПО ХИРУРГИЯ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗА ПЕРИОД ОТ ТРИ ГОДИНИ

ПРОФ. ГЕОРГИ ТОДОРОВ ОСТАВА НАЧЕЛО НА КЛИНИКАТА ПО ХИРУРГИЯ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗА ПЕРИОД ОТ ТРИ ГОДИНИ

15.06.2020
ПРОФ. ГЕОРГИ ТОДОРОВ ОСТАВА НАЧЕЛО НА КЛИНИКАТА ПО ХИРУРГИЯ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЗА ПЕРИОД ОТ ТРИ ГОДИНИ

След редовно издържан конкурс проф. Георги Тодоров продължава мениджмънта на Клиниката по хирургия, която ръководи успешно от началото на 2012 година. Той е специалист по обща хирургия, лапароскопска хирургия, торакоскопска хирургия, ендокринна хирургия и клинична онкология. Специализирал е в Гърция, Германия, Холандия, Швейцария и САЩ. Притежава званието „рационализатор” за "Радиоизотопен метод за комплексно изследване на болни след оперативна интервенция на щитовидната жлеза" и званието „изобретател” на метод за хирургично лечение с хиперпаратиреоидизъм чрез автотрансплантация на паращитовидни жлези. През 1996г. въвежда в България метода за ретроперитонеалната ендоскопска адреналектомия (отстраняване на надбъбречната жлеза през минимални отвори в ретроперитонеалното пространство).

Председател е на Българското хирургическо дружество, което през 2005г. го отличава със златна значка “Пионерска роля в лапароскопската хирургия в България”.

Член е на лигата "Лекарите, на които вярваме" на в. "24 часа" и е един от "Най-добрите лекари" в класацията на Дарик радио.

Желаем му много успехи в мениджмънта на клиниката и големи постижения в хирургията!