Начало Актуално КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

20.12.2019
КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ ОТ ИЗП. ДИРЕКТОР НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Рождество Христово е почти на прага ни – най-топлият и уютен празник, който ни изпълва с много любов и надежда, но и навежда на размисъл за това, което измина, и това, което предстои.

2019-та бе паметна за „Александровска“. Преди 140 години се ражда идеята за нейното създаване - идея, създадена с много любов, с много мечти, с много работа. Щастливи сме, че 140 години по-късно имахме възможността да отпразнуваме заедно всички сбъднати мечти!

Болницата с право е наричана „Здравницата на България“ и „Болницата-майка“. Зад тези епитети има дълбоко съдържание, извоюван комплимент, който ни носи радост, гордост и самочувствие, но така също означава голяма отговорност към първосъздателите и учителите, към нашите пациенти и към самите нас, за да отговорим адекватно на техните високи изисквания и да не ги разочароваме.

С много усилия и труд, и съвсем заслужено, болницата получи доверие, награди и отличия, спечели проекти... Това не е въпрос единствено на шанс, защото шансът идва при подготвения, при можещия. А ние работихме за това, да сме можещи и професионалисти, да успяваме, да се справяме с предизвикателствата, изправени всеки ден пред нас. Бяхме подложени на много изпитания, продиктувани от динамиката около нас и извън нас. Справянето с тях понякога ни се струваше невъзможно, но както казва Чърчил: „Песимистът вижда трудности във всяка възможност, жизнеспособният вижда възможности във всяка трудност“. Дали успяхме да използваме всяка възможност и нереалното да правим реално? Повече с трудности ли се оправдавахме, или повече намирахме решения? Това всеки сам ще прецени и ще си даде равносметка, но винаги има какво още да се желае, защото "който не напредва всеки ден, значи всеки ден изостава", кратко казва Конфуций.

Това, което мога да кажа е, че ние винаги опитвахме, пречките не ни пречупиха и винаги действахме. Действахме, борихме се, постигахме, лишавахме се от спокойствието, за да останем верни на мисията, на която сме се отдали, с убеждението, че тя ни прави достойни. Нека да останем такива и занапред, колеги!

В навечерието на Коледа ви пожелавам весели празнични дни, топлина и семеен уют, и останете с вярата, че в Коледната нощ се случват чудеса, особено ако силно ги желаем!

А Новата година, освен с пълни чаши, нека я посрещнем с оптимизъм. Нека бъде здрава тя за нас и нашите семейства, приятели и пациенти, да живеем в мир и сговор, да бъдем находчиви и прогресивни, и заедно да намираме формулата на късмета, за да се множат успехите и мечтите ни да се сбъдват!

Весели празници и честита да бъде Новата 2020-та година!

С дълбоко уважение,

ДОЦ. Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ, ДМ
Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД