Начало Актуално РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАТИТЕ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” ПОДПИСАХА НОВ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАТИТЕ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” ПОДПИСАХА НОВ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

13.12.2019
РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАТИТЕ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” ПОДПИСАХА НОВ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

Днес, 13 декември 2019г., изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД доц. Костадин Ангелов подписа с председателите на синдикалните секции на КНСБ, КТ Подкрепа и НС Защита – д-р Радослав Билюков, д-р Николай Кътев и д-р Андрей Коцев нов Колективен трудов договор (КТД) за Александровска болница.

КТД за периода 2019–2021г. предвижда запазване на постигнатото в сферата на социалните придобивки, както и увеличение на размера на трудовото възнаграждение за всички служители на болницата, като за висшия медицински и немедицински персонал, и за професионалистите по здравни грижи то е в размер на 22%. Ръстът на заплатите ще бъде постигнат чрез увеличение на два равни транша, реализирани през 6 месеца.

През последните шест години всички социални придобивки, както и размерът на трудовите възнаграждения, винаги са били договоряни с представителите на синдикатите в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД на базата на конструктивен диалог, като са били постигани разумни договорки, вкл. и повишаване на заплатите на служителите на лечебното заведение. От 2013г. до сега това е трети пореден КТД за служителите на лечебното заведение.