Начало Актуално ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА МЛАДИЯТ ЛЕКАР МАРИО ШКОДРОВ!

ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА МЛАДИЯТ ЛЕКАР МАРИО ШКОДРОВ!

12.12.2018
ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА МЛАДИЯТ ЛЕКАР МАРИО ШКОДРОВ!

С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…

Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех” в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки предимствата, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори. От тази година младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“.

Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро….

Горди сме, че имахме честта да го познаваме!
Поклон пред светлата му памет!

За информация на всички желаещи да си вземат последно сбогом с д-р Марио Шкодров: поклонението ще се извърши на 15.12.2018 г. (събота) от 11.00ч. в храм "Св. Харалампий", гр. Септември.