Начало Актуално ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

06.04.2018
ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА ДОЦ. КОСТАДИН АНГЕЛОВ

Уважаеми колеги,

Наближава един от най-светлите християнски празници - Възкресение Христово, наричан от християнския свят „празник на празниците“ заради чудото, което е станало на времето си. Това е празник на победата на живота над смъртта, празник на надеждата и дръзновението и до голяма степен се препокрива със стремежите в нашата професия. Ние не сме богове, но често ни се случва да връщаме пациентите от „оня свят“ и винаги избираме Живота!

Празникът на празниците събира приятели и близки за да споделят заедно мира, радостта и уюта на този ден. Пожелавам Ви да бъде щастливо преживяване за всички ви и да изпълни сърцата ви с доброта, топлина и щедрост! Нека с пламъка на свещта от Великденската нощ донесем в домовете си здраве, щастие и любов към ближния, и да бъдем по-толерантни и смирени!

Тази година Великден съвпада със Световния ден на здравето – професионален празник на всички медици. Приемете моите адмирации и признателност към всеки един от вас за труда и старанието, с които градим авторитета на болница „Александровска“ и които са онзи здрав фундамент, върху който градим бъдещето си и печелим доверието на нашите пациенти. Бъдете здрави, силни и победни в най-достойната професия и нека не забравяме, че колкото и трудна да е тя, имаме рядката привилегия да харесваме това, което правим.

Нека Христовото възкресение ни даде мъдрост, кураж и сили в борбата с човешката болка, с житейските трудности и изпитания, и заедно отправим молитва за мир и благополучие, за достоен и хармоничен живот, за човешка взаимност и любов!

На тези от вас, които ще посрещнат празниците на работното си място, желая леко и спокойно дежурство! На всички колеги, на вашите близки, приятели и пациенти пожелавам здраве, увереност и бъдещи успехи!

Светло и благословено Възкресение Христово и честит професионален празник!