Начало Актуално ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“

06.12.2017
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА  КЛИНИКАТА ПО ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“

Клиниката по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ „Александровска“ ще бъде официално открита на 7.12 (четвъртък) от 13.00ч. Събитието е по повод честването на „77 ГОДИНИ ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА ХИРУРГИЯ В БЪЛГАРИЯ“. На откриването ще присъстват представители от Министерство на здравеопазването, НЗОК, Ректората на МУ - София, експерти от страната, колеги, партньори и спонсори.

Първата Клиника по лицево-челюстна хирургия в България е създадена през 1940г. във Втора хирургия на Александровска болница. Нейн ръководител е проф. д-р Славчо Давидов, който е първият професор по лицево-челюстна хирургия и основоположник на стоматологичното образование в България и ФДМ – София.

През 2016г. Клиниката по лицево-челюстна хирургия отново отвори врати на мястото, където е създадена – в УМБАЛ “Александровска“. Разполага с най-модерната апаратура за ранна диагностична, хирургична и лечебна дейност на заболявания на лицето, главата, шията и устната кухина и е с подчертана онкологична насоченост. КЛЧХ е база на Катедрата по ОЛЧХ на ФДМ при МУ – София за лечение на болни, център за обучение на студенти по хуманна и по дентална медицина и СДО.

Клиниката по лицево-челюстна хирургия е ситуирана на територията на Клиниката по очна болести (вход с/у баня „Мадара“, 3 етаж, над аудитория „Янко Добрев“).